Bespaar veel geld en spaar het milieu... Heel éénvoudig, isoleren!

Met een Ecoster woont u alleen met veel meer comfort, maar is uw woning ook nog eens flink in waarde gestegen!


Wilt u ook een Ecoster label? Bel ons dan op:
(0518) 40 97 89
of mail naar:
mail@ecoster.nl

Ecoster

Familie Ten Hoeve uit Menaldum bespaart met Ecoster! De familie Ten Hoeve uit Menaldum heeft diverse werkzaamheden laten uitvoeren door Ecoster. Hierdoor wonen ze niet alleen met veel meer comfort, maar stijgt de woning ook nog eens flink in waarde!

Familie Ten Hoeve profiteren optimaal van alle bespaarmogelijkheden.

De woning van de familie is nu voorzien van vloerverwarming, vloerisolatie, HR++ glas een nieuwe CV en WTW installatie en een kozijn met openslaande deuren. Tevens is er een nieuwe CV regeling geïnstalleerd.

Een WTW unit wint tot 90% van de warmte die zich in de vervuilde lucht bevindt, terug en brengt deze vervolgens weer in de woning. Hierdoor wordt een flinke besparing gerealiseerd.

Ook de nieuwe CV ketel zorgt voor een fikse daling van de energierekening. Een nieuwe ketel heeft namelijk een beter rendement en dat zorgt voor een lager gasverbruik. Dit alles in combinatie met de vloerisolatie en het HR++ glas zal de familie een fikse besparing opleveren de komende jaren.

Ook een energiezuinigere woning? Neem dan contact op met Ecoster!

 

Margreet Reinders woont samen met haar twee dochters Iris en Suzanne in een tussenwoning. De rij woningen dateert van tussen 1946 en 1965. De woning heeft al eens een renovatie ondergaan waarbij het dak is geïsoleerd, maar de vloer en de muren niet. Ook heeft de benedenverdieping dubbel glas gekregen; boven is er nog steeds enkel glas. Voor verwarming en warm water is er een Verbeterd Rendement combiketel en de ventilatie geschiedt door mechanische ventilatie met natuurlijke toevoer.

Welke maatregelen zijn er toegepast om 42% energiebesparing te bereiken? 

Margreet Reinders somt op: De spouwmuren zijn gevuld met isolatiemateriaal en de vloer is geïsoleerd. De voegen en kieren zijn gedicht en er zijn extra ventilatieroosters aangebracht en op de bovenverdieping is het enkel glas vervangen door Hr++ glas

De maatregelen leverden een nota op van 4.630 euro. Hierbij is geen rekening gehouden met subsidies, maar als je het lagere btw-tarief zou rekenen, zou het mij ongeveer 4.130 euro kosten. Ik bespaar ongeveer 450 euro per jaar op de energiekosten.

En het energielabel? Dat is verbeterd van E naar B, want het gasgebruik is met 42% gedaald; van 1.755 m3 per jaar naar 1.020 m3 per jaar! Dat is toch een goede verbetering én zoveel meer comfort. Heerlijk!

Familie De Jong woont in een rijtjeswoning eind jaren 70, begin jaren 80. De woning heeft beneden een hal met toilet, een grote woonkamer annex keuken en een bijkeuken. Boven zijn er drie slaapkamer, zodat hun beide kinderen elk hun eigen kamer hebben. De zolder hebben zij gedeeltelijk ingeruimd als hobbyhoek en logeerkamer.

Rijtjeswoningen uit deze periode waren al redelijk goed geïsoleerd, in de woonvertrekken is ook al dubbel glas. Maar een betere vloerisolatie was wel een optie.

Martin de Jong: ‘Door een eenmalige investering van 1757 euro bespaart de familie De Jong nu 105 euro per maand. Over nog geen anderhalf jaar gaan we er dus op verdienen. Bovendien levert de vloerisolatie ons veel meer comfort op én is ook onze energielabel verbeterd. Met de huidige subsidies denken we erover om volgend jaar alle ramen aan te pakken en waar nog enkel glas in zit dat te vervangen door Hr++ glas.

Jan en Carla Elgersma wonen al jaren in een hoekwoning in een rijtje van vier woningen. Hun huis is gebouwd tussen 1966 en 1975.

Hoe was hun huis voordat er maatregelen werden getroffen?
Jan Elgersma: 'De vloer en het dak waren maar matig geïsoleerd en de muren waren al helemaal niet geïsoleerd. Ons huis had wel dubbel glas beneden, maar enkel glas op de verdieping. Voor verwarming en warm water hadden we een Verbeterd Rendement combiketel en de ventilatie geschiedde door natuurlijke toevoer.'

Er is bijna 60% energiebesparing bereikt. Hoe is dat tot stand gekomen?
Carla: 'De ramen boven zijn vervangen door HR++ glas, de spouwmuren zijn geïsoleerd en de ketel is vervangen door een Hoog Rendement (HR107) combiketel met een zonneboiler. Het leefklimaat is er beslist aangenamer door geworden.'

Hoeveel hebben deze maatregelen gekost?
Jan: 'De maatregelen kostten ruim 13.000 euro. Daar gaat nog zo'n 2.000 euro af vanwege de subsidies. Bovendien is de besparing op de energiekosten ongeveer 1.100 euro per jaar. Het energielabel is verbeterd van F naar B. Het gasgebruik is met bijna 60% gedaald: van 3.287 m3 per jaar naar 1.336 m3 per jaar. Dat is véél prettiger leven!

Besparen met Ecoster? Hieronder de vormen van woningisolatie

Onafhankelijke EPA adviseur. Hij regelt álles!

  • U ontvangt vrijblijvend een rapport.
  • Mogelijke vormen van woningisolatie.
  • Van welke subsidies kunt uw gebruik maken en deze worden aangevraagd.
  • Alle werkzaamheden die door de installateur, aannemer, glaszetter worden uitgevoerd, worden voor u geregeld. Ook de subsidie-begeleiding!

Lees verder

Vóórdelen van isoleren Uw woning verdient het!

  • Uw investering betaalt zich al na enkele jaren terug.
  • De investering is fiscaal vriendelijk.
  • Uw woning krijgt een hoger label.
  • Uw woning stijgt in waarde.
  • U woont met meer comfort.

Lees verder

U bent hier: